2016. ápr 24.

WTCC - Magyar nagydíj összefoglaló

írta: Békés Ádám
WTCC - Magyar nagydíj összefoglaló

Az idei túraautó világbajnokság magyar versenyhétvégéjén a Mehdi Bennani és José Maria Lopez diadalmaskodott, ám ez a versenyhétvége alapjában nem kedvezett a magyar résztvevőknek. Michelisz Norbi egy tizedik helyet szerzett a két futam alatt, azonban Ficza Feri és a Zengősök első pontjaikat szerezték meg idén

rajt.jpg

Az első futamon privát győzelem született. A Sebastién Loeb Racing színeiben versenyző Mehdi Bennani diadalmaskodott, a marokkói versenyző karrierje második sikerét szerezte. Második lett Tom Chilton, míg harmadik helyen a Ladával a Szlovákiaringen jól tejlesítő Nicky Catsburg végzett. Negyedikként a Volvós Ekblom végzett, majd jöttek a Ladák Tarquini és Valente sorrendben. Gregoire Demoustier is pontokat szerzett, ő lett a hetedik, Filippi nyolcadik lett, kilencedik pedig a Zengős Ficza Feri, aki első WTCC-s pontjait szerezte meg egy balul sikerült szezonkezdet után. Az utolsó pont René Münniché lett. Feltehetjük a kérdést, hol voltak a Citroenek és a Hondák? 

_mg_4185.jpg

Michelisz Norbi turbóproblémák miatt már a felvezető körön kiállni kényszerült. Huff, Monteiro, Muller és Lopez a 11-14 helyeken értek be, köszönhetően, hogy rossz gumitaktikán voltak. 

12107177_1182416291782773_1223895280560219223_n_1.jpg

A második futamon akár Rob Huff is beleszólhatott volna a győzelemért folyó harcba, végül a két gyári Citroen házon belüli csatája döntött, José Maria Lopez javára. Másodikként Yvan Muller végzett, harmadik pedig a Hondás Monteiro lett. A Volvóval Björk negyedik lett, Chilton ötödik lett, Robert Huff pedig hatodik lett csak. A további sorrend: Coronel, Bennani, Valente és Michelisz Norbi. Norbit ismét utól érte a balszerencse, az utolsó körön hatodik helyen haladva érte a futómű meghibásodása. Hát ez Pech. 

befuto.jpg

A bajnokságban Lopez vezet, előnye 12 pont Monteiroval szemben, meglepetésre Mehdi Bennani áll a harmadik helyen. A Túraautó világbajnokság Marokkóban fog folytatódni május 8-án. 

Szólj hozzá

2016 Hungaroring WTCC Michelisz Norbert Ficza Feri