2019. okt 13.

Bottas győzött Japánban, bajnok a Mercedes istálló

írta: Békés Ádám
Bottas győzött Japánban, bajnok a Mercedes istálló

Valtteri Bottas nyerte a Japán nagydíjat, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton előtt. Ezzel pedig 4 futammal a szezon vége előtt bebiztosította bajnoki címvédését a Mercedes.xpb_1015318_1200px.jpg

Bottas tulajdonképpen egy jó rajttal biztosította be idei harmadik győzelmét Ausztrália és Azerbajdzsán után. Vettel hiába rajtolt elsőként, elrontotta rajtját. Igaz kiúgrott, de a sportfelügyelők nem büntették a németet. Így ő jött be Bottas után a második helyen, kivédekezve ötszörös bajnok riválisa támadását az utolsó körökben. Ezzel pedig Lewis Hamilton a harmadik lett. 

Alex Albon negyedik lett, Carlos Sainz ötödik lett. Ők is tulajdonképpen teljesítették amit a csapat elvárhatott tőlük. Leclerc hatodik lett, de az ő futama megpecsételődött már a rajt után, a Verstappennel való koccanás után. Utóbbi feladta a versenyt is. Pontot szerzett még a két Renault Ricciardo hetedik, Hülkenberg tízedik lett. Gasly és Perez is pontot szerzett, bár a mexikói nem látta meg a kockás zászlót, ennek ellenére a számítógép a pontszerzők közé rangsorolta. 

Japánban az egyik bajnoki cím eldőlt, ugyanis a Mercedes a két dobogóval és a leggyorsabb körrel 14 ponttal többet szerzett mint a Ferrari, ezzel pedig a bajnoki cím be lett biztosítva zsinórban hatodszor. Az egyéni bajnoki cím még nem dőlt el. De már csak Hamilton és Bottas nyerheti meg. Bottas 63 pontra van csapattársától. Négy futamunk van még, összesen pedig 104 pont várhat maximális kiosztásra. A következő versenyünk Mexikóban lesz. Vélhetően még nem lesz világbajnok avatás. 

Szólj hozzá

Japán Győzelem Mercedes Vettel Hamilton Szuzuka Bottas