2019. máj 26.

Mercedes győzelem Monacoban is

írta: Békés Ádám
Mercedes győzelem Monacoban is

A címvédő Lewis Hamilton és a Mercedes a Monacói nagydíjon sem talált legyőzőre! Hamilton 2016 után győzött ismét a hercegségben Sebastian Vettel és Valtteri Bottas előtt!  

xpb_989435_1200px.jpg

Hamilton rajttól a célig vezetett, viszont nem volt egy sallangmentes győzelem a britnek. A címvédő utolsó harminc köre csak a gumikról szólt. Viszont tökéletesen kivédekezte a támadást és őt intették le a 78. kör végén. Verstappen hiába lett másodiknak leintve az öt másodperces büntetés ellenre csak negyedik lett. Így jött fel Vettel másodiknak és Bottas harmadiknak. Utóbbi első dobogóját szerezte Monacóban

Verstappent azért megválasztották a nap versenyzőjének. De Gasly is pontot szerzett, ötödik lett és a leggyorsabb körért járó pont is őt illeti. Sainz hatodik lett, ezzel értékes pontokat szerzett a McLaren is. A spanyol idei legjobbját érte el. A Toro-Rosso kettős pontszerzést ünnepelhet Monacóban, idén először. Kvyat hetedik, Albon nyolcadik lett. Daniel Ricciardo kilencedik, Grosjean pedig tízedik lett.

Meglehetősen kevés kiesőt számlált idén Monacó. Csak Charles Leclerc esett ki baleseti sérülés miatt. De Kimi Raikkönennek sem sikerült a jubileumi 300. futama, csak a 17. lett.  

Meglehetősen érzelmes hétvégét hagytunk magunk mögött Forma-1-es szempontból. De az idei Monacói nagydíj leginkább Niki Lauda körül forgott, aki hétfőn este hunyt el. És erről a versenyzők sem feledkeztek meg a sisakok, valamint az autók festésén is meglátszott. De a cirkusz robog tovább. A világbajnokság legközelebb a Kanadai nagydíjjal folytatódik Montreálbab

Szólj hozzá

Mercedes Monaco Vettel Hamilton Niki Lauda Bottas