2019. sze 22.

Vettel győzelem Szingapúrban, idén először!

írta: Békés Ádám
Vettel győzelem Szingapúrban, idén először!

Sebastian Vettel nyeri a Szingapúri nagydíjat, ezzel pedig a német első győzelmét szerezte a tavalyi Belga nagydíj óta. Mögötte Leclerc bebiztosította a csapat kettős győzelmét. A dobogó alsó fokára Verstappen állhatott fel. 
71183653_2682922545065442_2925005357166100480_n.jpg

Vettel mai győzelmének kulcsa talán a korai boxkiállás volt, illetve az, hogy hosszú idő után összeszedetten versenyzett. Ez pedig kifizetődött a német számára, aki idén előszörr állhatott a dobogó tetejére. Charles Leclerc második helyével a csapat kettős győzelmét biztosította több mint két év után és először Szingapúrban. Verstappen pedig a szerencsének és szintén korai kiállásával a harmadik helyen ért célba. 

A Mercedes talán elfelejtené ezt a futamot, hiszen a dobogóra sem fértek oda, miután eltaktikázták magukat, és hiába volt a gumielőny Hamiltonnál nem tudta kihasználni. A két Mercedes Hamilton-Bottas sorrendben futott be a negyedik-ötödik helyen. Mögöttük Alexander Albon ért célba.

A pontszerzők további sora: Lando Norris lett a legjobb az üldözők közül, őt Gasly, Hülkenberg, valamint Giovinazzi követi, utóbbi ráadásul életében először vezetett F1-es futamot. 

Idén Szingapúr és a biztonsági autó nem szakadt el egymástól, hiszen három alkalommal is beküldték George Russell, Sergio Pérez és Kimi Raikkönen kiesése után. A bajnokság pedig az éjszakai pezsgés után folytatódik. Jövő hétvégén Oroszországban folytatódik a Forma-1! 

Szólj hozzá

Ferrari Győzelem Szingapúr Vettel Verstappen LeClerc