2018. sze 30.

Ajándékgyőzelem a Mercedestől? Hamilton az Orosz nagydíj győztese.

írta: Békés Ádám
Ajándékgyőzelem a Mercedestől? Hamilton az Orosz nagydíj győztese.

Lewis Hamilton az idei Orosz nagydíj győztese. A címvédő ezzel 50 pontos előnnyel várhatja a hátralévő 5 futamot. Mögötte a pole-ból induló Valtteri Bottas végzett a második, míg harmadik helyen Sebastian Vettel végzett.

xpb_961470_1200px.jpg

A Mercedes győzelmét ma semmi nem veszélyeztette. A rajt és a boxkiállások során izzadt meg a Mercedes versenyzőinek tenyere. Ám az, hogy ki nyerte a mai futamot arra a 29. körben talán megkaptuk a választ, amikor Valtteri Bottas a csapat kérésére elengedte Lewis Hamiltont a későbbi futamgyőztest. 

Lewis Hamilton idén nyolcadszor győzött, Szocsiban pedig 3. alkalommal győzött a 140 milliós országban. Bottas hiába rajtolt az első helyről, vezette a versenyt, de a csapat csak a második helyét szavazta meg a verseny során. Vettel pedig harmadik lett, de ígyis tíz pontot bukott a mai versenyen, amivel hátránya már 50 pont a pontversenyben.

Kimi Raikkönen negyedik lett, majd jött a két Red Bull. Verstappen születésnapján talán a legjobb kedvvel versenyzett. Ötödik lett és 14 helyet lépet előre. Ráadásul ő lett a nap versenyzője. Ricciardo is 12 helyet jött fel a rajttól a célig. Ő lett a hatodik.

Charles Leclerc hetedik lett, ezzel idei második legjobbját érte el a Sauber, amivel 6 pontot szereztek. Magnussen a Haas-nak 4 pontot szerzett. Az utolsó két pontszerző helyen a Force Indiák jöttek be Ocon-Pérez sorrendben. 

A versenyen csak a két Toro-Rosso versenyző állt ki meglepően korán és egy furcsa technikai hiba miatt. Oroszországból a Forma-1 Japán felé veszi az irányt. Hamilton pedig ha nem megnyugodhat, de talán picit hátrább dőlhet. Ma is egy lépéssel közelebb került az ötödik VB. címe felé. 

Szólj hozzá

Mercedes Vettel Hamilton Bottas F1 2018 Orosz nagydíj