2018. okt 28.

Verstappen nyert, Hamilton a világbajnok 2018-ban!

írta: Békés Ádám
Verstappen nyert, Hamilton a világbajnok 2018-ban!

Max Verstappen nyerte az idei Mexikói nagydíjat is. Lewis Hamilton pedig negyedik helyével már ötszörös világbajnokként ünnepelhet! 

unbenannt_15.png

Max Verstappen a tavalyi év után ismét nyert Mexikóban. A rajtnál eljött onnantól pedig ki nem adta kezéből az irányítást. Ausztria után idei második győzelmét szerezte a holland. Ez pedig pályafutása ötödik győzelme. Sebastian Vettel lett a második, Kimi Raikkönen pedig a tavalyi év után ismét a dobogó legalsó fokán ünnepelhet.

Lewis Hamilton negyedik lett. Ezzel pedig már ötszörös világbajnokként ünnepelhetett a leintés után. Csapattársa Bottas ötödik helyen ért célba. Hülkenberg lett a hatodik, amivel a Renault ismét értékes pontokat szerzett. A Sauberek kettős pontszerzéssel távoztak: Leclerc a hetedik, Marcus Ericsson pedig a kilencedik lett. Vandoorne hosszú idő után pontot szerzett a McLarennek. Gasly révén pedig a Toro-Rosso is 1 világbajnoki ponttal de emelt fővel mehet tovább.

Mexikó idén is szedte az áldozatait: Alonso és Sainz mellett a hazai hős Sergio Pérez is kiállni kényszerült. A futam vesztese pedig egyértelműen Daniel Ricciardo volt, aki pole pozícióból indult, ám a verseny során hátraesett. 8 körrel a vége előtt pedig a motorja megadta magát.

Ma azonban minden Lewis Hamiltonról szól, aki már ötszörös világbajnok. Michael Schumacher és Juan Manuel Fangio után ő is ötödször lett a Forma-1 világbajnoka. Ne feledjük hogy ő még csak 33 éves. Michael Schumacher 35 évesen lett hétszeres bajnok. Juan Manuel Fangio pedig 46 évesen is világbajnok lett. Tehát nem tudjuk hol lesz ennek a pályafutásnak a vége. 

45082946_643956825999798_2235445471575277568_n.png

Hamilton tehát ismét világbajnok. Ám az idei szezon nem ért véget. Még sok a kérdőjel 2018-ban. Egyrészt a konstruktőrök bajnoksága nem dőlt el, ugyanakkor a középmezőny viaskodása is hozhat némi meglepetést a hátralévő 2 futamon, ami Brazíliában folytatódik. 

 

Szólj hozzá

Red Bull Mexikó Vettel Hamilton Raikkönen Világbajnok Verstappen F1 2018 World Champion