2019. nov 17.

Őrült versenyen nyert Verstappen, Pierre Gasly dobogón a Toro-Rossóval, Sainz dobogón a McLarennel

írta: Békés Ádám
Őrült versenyen nyert Verstappen, Pierre Gasly dobogón a Toro-Rossóval, Sainz dobogón a McLarennel

Max Verstappen nyerte a Brazil nagydíjat azok után, hogy az élmenők közül többen is elvéreztek a 71 kör során. Meglepetésre Pierre Gasly második lett a Toro-Rosso versenyzőjeként. Harmadik pedig Carlos Sainz lett a McLarennel, miután Hamiltont megbüntették az Albonnal történt ütközés miatt

nevtelen_15.png

Interlagos visszaadta azt a futamgyőzelmet, amit a sors elvett tőle tavaly. A holland idén harmadszor ünnepelhetett a dobogó tetején. Pierre Gasly megszerezte első dobogóját a Forma-1-ben és a Toro-Rosso második dobogóját idén. Azonban a futam utolsó körei igen csak megkeverték a pontszerzők sorát. 

75450076_885446798517465_4479265407823249408_o.png

Hamilton harmadik lett de megbüntették 5 másodperccel. Így Sainzé lett a harmadik hely a huszadik helyről rajtolva. A spanyol első dobogóját szerezte!  Őt követte a két Alfa, Raikkönen, Giovinazzi sorrendben. Hamilton végül csak hetedik lett. A futam talán legnagyobb vesztese Alex Albon volt, aki dobogós helyezést veszített el Hamiltonnal szemben. De nem csak ők jártak pórul a nagyok közül.

Kiesett a két Ferrari, ráadásul egymást ütötték ki. Vettel rázárt Leclercre, aminek következtében mindketten defektet kaptak. Vettel szempontjából pedig ez az összetett harmadik helybe került. 

nevtelen_16.png

Bottas is kénytelen volt kiállni motorhiba miatt. Hihetetlen, de ez volt a Mercedes első technikai hibája ebben az évben. Rajtuk kívül még Lance Stroll volt kénytelen kiállni. Egyszóval flúgos versenyünk volt, legalábbis az utolsó harmada. Konkrétan egy sprintverseny döntött a pontokon, dobogókon. De Verstappen köszönte szépen megnyerte az utolsó előtti futamot idén.

Két hét szünet után Abu Dhabiban fejeződik be az idei Forma-1-es világbajnokság. A tét még továbbra is az összetett harmadik hely, ami Verstappen és Leclerc között dől el. Ugyanakkor ezzel a keveredéssel új esélyek nyíltak meg a középcsapatok és az év végi pénzosztás terén. Az utolsó futamokon tehát a konstruktőri bajnoki helyezésekért is komoly harcok folynak majd. 

Szólj hozzá

Red Bull Hamilton Interlagos Toro Rosso Verstappen Gasly