2019. sze 29.

Hamilton és a Mercedes learatta a babérokat

írta: Békés Ádám
Hamilton és a Mercedes learatta a babérokat

Lewis Hamilton győzött az idei Orosz nagydíjon, annak ellenére, hogy a futam és a hétvége során a Ferrarinak állt a zászló. Hamilton mögött Bottas és Leclerc végzett a dobogón. Vettel pedig kiesett. 

efoc6ehwoaiifef.jpg

Az első kiállásokig úgy nézett ki, hogy akár egy kettős Ferrari győzelem születhet, aztán jött Vettel technikai hibája és ez volt igazán, ami a Mercedes kezére játszott stratégiai szempontból. Oroszországban még mindíg a Mercedes a nyerő, hatodjára is ők húzták be a futamgyőzelmet. Hamilton-Bottas-Leclerc sorrendben. 

Őket követi a két Red Bull követi, Verstappen-Albon sorrendben. Albon ráadásul a Boxutcából jött fel erős pontszerző helyre. A McLaren is kettős pontszerzéssel abszolválta a hétvégén. Sainz a hatodik lett, Lando Norris pedig nyolcadik. A spanyol 3 eredménytelen hétvége után lett ismét pontszerző. Pontot szerzett még Perez, Magnussen, illetve Nico Hülkenberg is.

Vettel mellet még további négy kiesőnk volt. Grosjean és Ricciardo az első kör következtében állt ki, ugyan Ricciardo tovább ment, de a futama ott ment el. Russell fékhiba, míg Kubica is technikai hiba miatt állt ki, idén először. 

Hamilton előnye nőtt és már matematikai esélyt hagyott üldözőinek. Előnye 73 pont. Ugyan 130 pont szerezhető még, de reálisan Hamilton már fél kézzel hatodik VB. trófeáját fogja. Legközelebb pedig Japánban folytatódik a Forma-1 Szuzukában. 

Szólj hozzá

Mercedes Hamilton Szocsi Bottas Orosz nagydíj LeClerc