2019. aug 04.

Stratégiai előnnyel győzött a Mercedes Magyarországon

írta: Békés Ádám
Stratégiai előnnyel győzött a Mercedes Magyarországon

Lewis Hamilton nyerte az idei Magyar nagydíjat Max Verstappen és Sebastian Vettel előtt! 

nevtelen_14.png

A verseny nem feltétlen csapatokról, hanem sokkal inkább a pilótákról szólt. Eleinte úgy tűnt, hogy a Mercedes és Verstappen közt dől el a verseny, viszont a rajt után kétesélyessé vált a Magyar nagydíj. Végül Lewis Hamiltoné lett a futamgyőzelem, akinek második boxkiállása lett a győzelem kulcsa. A brit pedig hetedik győzelmét szerezte Magyarországon. Max Verstappennek meg kellet elégednie a második hellyel a leggyorsabb körrel és a nap versenyzője címmel. Harmadik pedig Sebastian Vettel lett, aki majd egy perces hátrányban ért célba Leclerccel mögötte. Nem volt tehát ez (sem) a Ferrari versenye.

xpb_1001325_1200px.jpg

Zseniális futamon van túl a McLaren. Sainz Hockenheim után ismét hozott egy ötödik helyet, csapattársa Lando Norris kilencedik lett. Kimi Raikkönen pontot szerzett az Alfának, illetve Alexander Albon is a Toro-Rossónak. Az első tízből azonban Gasly és Bottas teljesítménye csalódás. A francia bejött ugyan hatodiknak, viszont ez a Red Bull háza táján komoly fejtörést okoz, hogy megtartsák-e a franciát a következő szezonra. Bottas sorsa is a rajtnál megpecsételődött. A finn csak nyolcadik lett, ami szintén az ő szerződésével hozható szóba, főleg, hogy az elmúlt három versenyen nem tudta a kötelezőt hozni.

Hamilton kényelmes előnnyel vezeti a tabellát 68 ponttal, viszont mögötte érdekes csata bontakozhat ki Bottas és Verstappen között. A Ferrari pedig a Red Bull fejlődésével a harmadik erővé vált a szezon folyamán. Most jön a csapatok nyári pihenője. Szeptemberben pedig Spában és Monzában folytatódik az idei szezon. 

Szólj hozzá

Hungaroring Mercedes Vettel Hamilton Magyar nagydíj Verstappen