2017. már 26.

Visszatért a Ferrari! Sebastian Vettel nyerte az idei év első versenyét!

írta: Békés Ádám
Visszatért a Ferrari! Sebastian Vettel nyerte az idei év első versenyét!

Az év első futamán Sebastian Vettel győzött a Ferrarival, egy nem túl eseménydús szezonnyitón. Vettel és a Ferrari 2015 után ismét nyerni tudott. A dobogóra még a két Mercedes állhatott fel Hamilton és Bottas sorrendben.

xpb_866760_1200px.jpg

Ez az Ausztrál nagydíj nem hozta azokat a várt izgalmakat mint az elmúlt években. Nem rágtunk le körmeinket, de ez a verseny egy igen izgalmas idényt vetíthet elő mindenkinek. A Ferrari négyszeres világbajnoka pályafutása 43. győzelmét szerezte és másodikat Melbourne-ben. Utóljára 2011-ben nyert a német még a Red Bull Racing színeiben.

A versenyt a boxkiállások döntötték el, amikor is Vettel több kör elteltével jött ki csak a boxba, Hamilton pedig Verstappen mögött tökölődött több körön keresztül. Ez lett végül a győzelem kulcsa. A Ferrari a 2015-ös Szingapúri futam után győzött ismételten. Hamilton második helyen végzett, aki a Verstappen mögé való beszorulással bukta el a versenyt. Harmadik pedig első futamát teljesítő Valtteri Bottas lett, aki 10. dobogós helyezését szerezte. 

Raikkönen és Bottas tiszta versenyt hozott, de ez kettejüknek a negyedik-ötödik helyre volt elég. Felipe Massa pedig egy hatodik hellyel tért vissza úgymond. A középcsapatok közül a Force India és a Toro-Rosso is emelt fővel távozhat az év első versenyéről. Kettős pontszerzés az eredmény mindkét csapatnak. A mexikói Sergio Pérez a 11. helyről lett hetedik.Tizedikként pedig a Force India újonc francia versenyzője Esteban Ocon zárt, aki első világbajnoki pontját szerezte meg. Sainz és Kvjat nyolcadik-kilencedik helyen látták meg a kockás zászlót. Tehát az orosz Kvjatnak is jó versenye volt, nem csak Sainznak. 

xpb_866723_1200px.jpg

Célba ért még a Renault-val Nico Hülkenberg, aki éppen csak lemaradt a pontszerzésről, az első futamát teljesítő olasz Antonio Giovinazzi, illetve a Mclaren belga versenyzője Stoffel Vandoorne.

A versenyt többen is feladni vélték: Grosjean aki a hatodik helyről várta a startot motorhiba miatt kiállni kényszerült. Komoly pontszerzési esélyt halasztott el a Haas csapat. Palmer alatt sem akart működni a Renault, ő is kiállni kényszerült. A hazai közönség előtt szereplő Daniel Ricciardo is feladni kényszerült a futamot, miután váltócsere és boxutcai rajt után körhátrányban autózott egész verseny alatt, neki a hajtás ment el a 29. körben. Ericsson és Magnussen a verseny elején koccantak össze, ők sem fejezték be a versenyt. Lance Strollnak sem sikerült első versenyét befejeznie. Alonso pedig az utolsó körökben adta fel a küzdelmet, pedig még a pontszerzés is küszöbön volt a McLarennek. Egyszóval sok kiesőnk volt ma!

Nem volt izgalmas versenyünk, de ez a megleptésgyőzelem, amit Vettel és a Ferrari elért, talán fejtörést okozhatnak elsősorban a Mercedesnek. Ha izgalmas idényünk lesz, akkor minden ma megszerzett pont aranyat érhet.

Az első futam tehát megtörtént, a következő verseny két hét múlva Sanghaiban lesz! 

 

 

Szólj hozzá

Ferrari Mercedes Vettel Melbourne Hamilton Bottas Ausztrál nagydíj F1 2017