2017. ápr 16.

Vettel és Ferrari siker Húsvét vasárapján!

írta: Békés Ádám
Vettel és Ferrari siker Húsvét vasárapján!

Bahreinben a húsvéti nyuszi idén az olaszoknak hozott szerencsét, ahol Sebastian Vettel és a Ferrari diadalmaskodott idén másodszor, legyőzve az Ezüstnyilaknak számító Mercedeseket. A dobogóra a Mercedes világbajnoka Hamilton és a tegnap első rajtkockát megszerző Valtteri Bottas állhatott fel. A nyuszi igazi autóversenyt hozott milliók elé a helyszínen és a TV. képernyői előtt. Háromból kettőt tehát behúzott a Ferrari Vettel révén. A lecke fel van adva a Mercedeseknek. 

xpb_871740_1200px.jpg

Izgalmas versenyt láthattunk, sok előzéssel, kiélezett csatákkal, aminek a végén Vettel és a Ferrari örülhetett. Vettel ötödik sikerét szerezte az olaszoknál, idén másodjára, összességében pedig 44. alkalommal állhatott a dobogó tetejére. Hamilton gyakorlatilag az egész verseny alatt lépéshátrányban volt, ráadásul büntetése megpecsételte sorsát a verseny során, így második hellyel kellet, hogy megelégedjen. Valtteri Bottas harmadik helye pedig csalódás abból a szempontból, hogy tegnap megszerezte az első rajtkockát. 

Kimi Raikkönen lett a negyedik, a végén már közel került Bottashoz, de Massa és Ricciardo mögött sok időt elvesztett. Ricciardo a verseny kezdeti szakaszában közel volt a Mercedesekhez, de a verseny során visszaesett, tiszta versenyt hozott, de ez most csak az ötödik helyre volt elég. Massa kihozva a maximumot lett hatodik, majd jönnek a meglepetéspontszerzők.

Sergio Pérez, aki tegnap a Q1-ben búcsúzott felvitézhedte magát a hetedik helyre. A Haas csapata ismét eredményes volt Kína után, ezuttal a francia Grosjean volt eredményes. Nico Hülkenberg megszerezte a Renault idei első pontjait, kilencedik lett. Az utolsó világbajnoki pont pedig ismét a Force indiás Esteban Oconé lett.

Azt gondolom, hogy az első tíz, talán Bottast leszámítva emelt fővel mehetnek el Bahreinből. Ha ilyen versenyeket látunk, akkor minden megszerzett világbajnoki pont aranyat érhet. A pontszerzőket az idei első futamát Sauberrel teljesítő Wehrlein követi, majd Kvjat és Palmer követi, aki a tegnapi Q3-ba való bejután után a verseny másik csalódása. 

17952890_358578127871004_8749336789051689085_n.png

A versenyt többen feladni vélték. Stoffel Vandoorne számára el sem kezdődött, mert a McLaren belgájának az energia visszanyerő rendszere mondta fel a szolgálatot. Magnussen alatt is elromlott az autó. Carlos Sainz és Lance Stroll összeakadtak, így mindketten idő előtt búcsúztak. Marcus Ericsson és Fernando Alonso pedig az utolsó körökben adták fel a versenyt váltó és motorproblémák miatt. A kiesők nagy vesztese pedig Max Verstappen, aki akár dobogón is végezhetett volna, de fékhiba miatt kiállni kényszerült. 

17861657_1311472862276705_420920509450265341_n.jpg

A Vettel-Hamilton párharc most 2-1-re áll a német javára, aki most 68 ponttal áll az élen, míg Hamilton 61 ponttal van mögötte. Az első három futamot láttán ők a toronymagas esélyesei az idei világbajnokságnak. A következő versenyt majd Szocsiban, Oroszországban rendezik két hét múlva. 

Szólj hozzá

Ferrari Vettel Hamilton Bahrein Bottas F1 2017