2018. aug 26.

Sebastian Vettel győzött Belgiumban

írta: Békés Ádám
Sebastian Vettel győzött Belgiumban

Sebastian Vettel nyeri a Belga nagydíjat, amivel Hamilton előtt végzett faragva ezzel hátrányán az összetett pontversenyben. Mögötte Hamilton és Verstappen ért fel a dobogóra. 

unbenannt_11.png

A verseny rajtbalesettel indult, aminek következtében Alonso, Leclerc és Nico Hülkenberg búcsúzott. A biztonsági autós fázis után a verseny békés körözgetéssek telt el. A showt Bottas szolgáltatta, aki előzésekkel verekedte fel magát a 4. helyig. A 44. kör végén Sebastian Vettel látta meg elsőként a kockás zászlót. Idei ötödik győzelmét szerezte, amivel 17 pontra faragta hátrányát Hamiltonnal szemben, aki második lett. Harmadik helyre Max Verstappen jött fel a szurkolók nagy örömére.

Bottas a mezőny végéről lett negyedik, majd jött a két új csapat versenyzője. Pérez és Ocon összesen 18 pontot szereztek a Racing Point Force Indiának. A Haas is kettős pontszerzésnek örvendhetett. Grosjean és Magnussen a 7-8. helyen jöttek be. Pierre Gasly révén ismét pontot szerzett a Toro-Rosso-Honda csapata. Ő lett a kilencedik. Az utolsó világbajnoki pontot a svéd Marcus Ericsson szerezte meg a Saubernek.

Célba ért még Sainz, Sirotkin, Stoll, Hartley és a hazai futamát teljesítő Stoffel Vandoorne. A baleset után tehát kiállt Alonso, Leclerc és Hülkenberg. De az első körös csihi-puhit követőek Kimi Raikkönennek és Daniel Ricciardonak kellet kiállnia baleseti sérülés miatt.

unbenannt_12.png

Talán helyreállt a világ rendje ezzel a Ferrari győzelemmel, de ma a Ferrari versenytempója egy lehelletnyivel jobb volt a Mercedesnél. Jó ómen lehet ez a futamgyőzelem elsősorban a Ferrarinak, hiszen a következő futam az pont Monzában lesz, a Ferrari hazájában. 

Szólj hozzá

Ferrari F1 Red Bull Vettel Hamilton Spa Verstappen F1 2018