2016. okt 09.

Rosberg nyert, bajnok a Mercedes istálló!

írta: Békés Ádám
Rosberg nyert, bajnok a Mercedes istálló!

Az idei Japán nagydíjon Nico Rosberg diadalmaskodott idén kilencedik alkalommal, amivel 33 pontra növelte előnyét az összetettben. Max Verstappen, aki a nap versenyzője is egyben ő lett a második, míg az elpuskázott rajt után Hamilton a harmadik helyre hozta be a Mercedest, ami azt is jelenti, hogy a Mercedes istálló bebiztosította a csapatvilágbajnoki címet!

rosberg-hamilton-verstappen.jpg

Rosberg bakancslistájáról tehát Japán is ki lett pipálva, ami a győzelmeket illeti. A Mercedes németje 23. győzelmét szerezte, amivel több mint egy győzelemnyi előnyre tett szert. Max Verstappen kivédekezte a címvédő támadását, ő lett a második, és a nap versenyzője, míg a címvédő Hamilton csak a harmadik lett, miután a rajtnál nyolcadik helyre esett vissza. 

A Ferrarik Vettel révén esélyesek lettek volna a dobogóra, de Vettel bátor gumitaktikája nem fizetődött ki. Vettel negyedik lett, míg Kimi Raikkönen ötödik lett. Ricciardo csalódott lehet, csak hatodik lett, noha több is lehetett volna ebben a hétvégében. A Force India pedig lépeget elfele a Williamstől. Pérez és Hülkenberg hetedik-nyolcadik helyen futottak be. Míg a Williams egykiállásos stratégiája csak az utolsó pontszerző helyekre volt elég. Bottas-Massa sorrendben futottak ők be, amivel a Force India tíz ponttal húzott el az öszetettben. 

Hazai pályán a McLaren-Honda leszerepelt, nem tudtak pontot szerezni, a Haas is pontszerzési esélyekkel vághatott neki a mai viadalnak, de nem jött össze. Viszont mindenki befejezte a versenyt!

A Mercedes világbajnokként, Rosberg pedig 33 pontos előnnyel mehet tovább a soron következő 4 versenyre. A következő állomás az Egyesült Államok lesz, Austin. Itt folytatódik a Forma-1-es világbajnokság hajrája. 

Szólj hozzá

Forma-1 Mercedes Hamilton Rosberg Szuzuka Verstappen