2017. feb 20.

Sauber: Cél a középmezőny

írta: Békés Ádám
Sauber: Cél a középmezőny

A mai nappal feléledt téli álmából a Forma-1, azzal, hogy a Sauber Forma-1-es csapata bemutatta idei autóját, ami a C36-os névre hallgat.Tavaly csak két világbajnoki pontot szereztek, idén szeretnének a középmezőny szívébe beférni.

sauber-c34.jpg

A svájciaknak azonban egyetlen hátránya van, mégpedig az, hogy ők a 2016-os Ferrari erőforrásokat fogják használni az új érában. De van amibe minden közép és kiscsapat kapaszkodhat, mégpedig a szabályváltozás. z új szabályrendszerek és a velük járó, radikálisan áttervezett  autók lehetőséget biztosítanak minden kiscsapatnak, hogy előretörjenek a világbajnokság erősorrendjében.

Ebben bízik a Sauber sportigazgatója Jörg Zander és csapatvezetője Monisha Kaltenborn aki így nyilatkozott: „Egyértelmű, hogy javítanunk kell. A Sauber C36-Ferrari képében erős alappal rendelkezünk, és a forrásaink is megvannak, hogy az autót tovább fejleszthessük a szezon folyamán. Ez fontos lesz, hogy megvessük lábunk a középmezőnyben”

A Saubernél tehát ott a kincstári optimizmus, de az erőforrás a tavalyi marad. Dea szabályváltozások nekik is kaput nyithatnak. Az év első versenyein lesz érdemes figyelni őket. De azt, hogy ők hol tartanak legkorábban a tesztek ideje alatt tudjuk meg. 

A svájciak 25. szezonját kezdik meg idén. A csapatnál Marcus Ericsson maradt, míg Nasr távozásával Pascal Wehrlein érkezett. Ám utóbbi az első tesztet kihagyja, helyét pedig a Ferrari tartalékja Antonio Giovinazzi veszi át. 

Szólj hozzá

Ericsson Sauber F1 2017 Wehrlein Giovinazzi