2017. ápr 09.

Hamilton kiegyenlített Kínában!

írta: Békés Ádám
Hamilton kiegyenlített Kínában!

Lewis Hamilton nyerte az idei év második futamát a Kínai nagydíjat Sebastian Vettel és a 16. helyről rajtoló Max Verstappen előtt, egy jó kis akciókkal és előzésekkel dúsított versenyen, ahol a három top csapat versenyzője állhatott dobogóra. 

f1-chinese-gp-2017-podium-second-place-sebastian-vettel-ferrari-aldo-costa-mercedes-amg-f1.jpg

Jó kis verseny volt, a nedves aszfalt és a felszáradó pálya az elején megkeverte a kártyákat, de ennek is köszönhető volt, hogy sok előzést és akciót láthattunk az 56 kör alatt. Lewis Hamilton a tavalyi Abu Dhabi nagydíj után győzött ismét idén először, összességében 54. alkalommal. Vettel pedig hozta a kötelezőt, a dobogót, ezért a második helyért megdolgozott a német. Így Hamilton és Vettel egálban vannak egyaránt 43-43 ponttal. Harmadiknak meg Max Verstappen állhatott a pódiumra és ő lett a nap versenyzője mindezt a 16. helyről tette meg. 

Daniel Ricciardóé a negyedik hely, aki a verseny végéig késhegyre menő küzdelmet vívott a dobogóért, de ígyis elégedett lehet, mert Raikkönen és Bottas előtt végeztek, akik csalódottak lehetnek, mert ők egy dobogós helyezést szalasztottak el a mai versenyen. De ígyis 5-6. helyre hozták be az autót. 

xpb_868979_1200px.jpg

Carlos Sainz hetedik helye is említésre méltó, ő volt az egyetlen vitéz, aki bekockáztatta a száraz pályás gumit, némi kockázattal és megpördüléssel járt, de egész verseny alatt stabil pontszerző helyen haladt, aminek egy hetedik hely lett az eredménye. Kevin Magnussen nyolcadik helyével megszerezte a Haas Ferrari idei első pontjait, míg a Force India Melbourne után ismét kettős pontszerzéssel távozhat. Pérez kilencedik, Ocon pedig tízedik lett. Akik még csalódás lehetnek a verseny szempontjából az Hülkenberg és Massa, akik rajthelyük alapján értékes pontoktól maradtak le.

A versenyt 15-en fejezték be, így 5-en feladni vélték. Lance Stroll az első körben már a kavicságyban kötött ki a Pérezzel való kakaskodás után, Giovinazzi összetörte autóját a célegyenesben, Vandoorne, Kvjat és Alonso technikai gondok miatt adta fel az idei Kínai nagydíjat. Alonso sokáig pontszerző helyen haladt, ám neki a hajtás ment el a verseny során.

gio.png

Az első futam nevezzem úgy unalma után ez most egy jó verseny volt. És jó hír az, hogy most nincs szünet, tehát a húsvéti nyuszi is megajándékozhat egy ilyen jó versennyel, amit majd Bahreinben rendeznek. 

Szólj hozzá

Ferrari F1 Red Bull Mercedes Vettel Hamilton Sainz Haas Magnussen Verstappen F1 2017