2017. jún 21.

Forma-1-es tesztlehetőség a DTM bajnokesélyesének

írta: Békés Ádám
Forma-1-es tesztlehetőség a DTM bajnokesélyesének

Német források szerint a DTM idei szezonjának egyik meglepetése Lukas Auer Forma-1-es autót tesztelhet. Az osztrák versenyző a Force India versenygépét próbálhatja majd ki a Magyar nagydíj utáni teszten köszönhetően a BWT- együttműködésével úgy a HWA Motorsport DTM csapatávan mint a Force Indiával.

xpb_885788_hires.jpg

Az osztrák versenyző, aki a korábbi Forma-1-es versenyző Gerhard Berger unokaöccse a Forma-3-ban hozta a jó eredményeket, Max Verstappennel és Esteban Oconnal csatázva a dobógós helyekért, futamgyőzelmekért. 2015 óta pedig a DTM-et erősíti. Három futamgyőzelmet szerzett. Idén pedig jó esélye van a bajnoki címre, mégha jelenleg René Rast vezeti 1 pont híján az összetettet. 

A német lapértesülések tényként kezelik, de meg kell várni a hivatalos megerősítért akár Lukas Auer, akár a Force India részéről. De a BWT és a Mercedes motor révén nem elképzelhetetlen, hogy lehetőséget kapjon a fiatal osztrák Forma-1-es teszten nyáron. Gerhard Berger szerint a Forma-1-ben is megállhatja a helyét, utalva arra is, hogy egy osztrák versenyző is jól jönne a sportágnak. Utóljára Christian Klien képviselte Ausztriát a Forma-1-ben.

Külön motiváció lehet akár Bergernek, akár Lukas Auernek, hogy többen is DTM után csatlakoztak a Száguldó cirkuszhoz. Példa erre Pascal Wehrlein, Paul di Resta vagy éppen Christijan Albers. Jó kezekben van és az esély megvan rá, de ehhez idén egy DTM bajnoki cím szükséges, hogy egyes csapatok felfigyeljenek rá. 

Szólj hozzá

Mercedes DTM Force India BWT Lukas Auer