2017. aug 27.

Hamilton győzelem Belgiumban

írta: Békés Ádám
Hamilton győzelem Belgiumban

Lewis Hamilton az idei Belga nagydíj győztese, aki pályafutása 200. futamát futamgyőzelemmel ünnepelhette, aminek köszönhetően 7 pontra megközelítette Sebastian Vettelt, aki második lett. A surranópályán pedig Daniel Ricciardo futott be a harmadik helyre idei hatodik dobogós helyezését szerezve. 

untitled_4.png

Hamilton mai győzelme nem volt veszélyben, de meg kellet dolgozzon érte, mert Sebastian Vettelnél volt a meccslabda, de nem tudta győzelemre váltani, csupán arra volt elég, hogy megizzasztotta a Mercedes versenyzőjét. A győzelem tehát köztük zajlott le. Hamilton 58. futamgyőzelmének örvendhetett, ő is lett a nap versenyzője. Vettel második lett ugyan, noha a győzelem kulcsa végig nála volt, ami a megspórolt ultralágy gumi volt. Ám a német nem tudta győzelemre váltani. Így 7 pontra olvadt előnye az összetettben. Daniel Ricciardo kihasználta a kavarodást a biztonsági autós fázis után, ami egy harmadik helyet hozott neki a hatodik helyről rajtolva. 

Kimi Raikkönent ugyan a verseny folyamán büntették, mégis ennek ellenére negyedik helyre hozta be a Ferrarit, aki viszont talán a verseny csalódása lehet az Valtteri Bottas, aki csak az ötödik lett. Nico Hülkenberg hatodik beállította ismét a Renault idei legjobb eredményét, Grosjean pedig ismét pontot szerzett a Haas-nak, hetedik lett. Massa és a Williams profitált a Force Indiások összeakadásából és a biztonsági autóból ami 4 világbajnoki pontot hozott a brazilnak. Ocon kilencedik lett, de egy beszélgetés lesz a verseny után. Az utolsó pontot Carlos Sainz és a Toro-Rossósok zsebelhették be. 

A futamon 4-en estek ki. Wehrlein már az első kör végén kiállni kényszerült. Verstappen második belga futama sem hozott jó elmékeket. A hollandnak mindössze 8 kör jutott. Alonso McLarenje csak 27 körig bírta. Pérez pedig az Oconnal történt koccanás következtében kellet kiálljon. 

Hamilton a mai győzelmével mondhatni felpörgött, 7 pontra megközelítve Vettelt. A Ferrarinál fel van adva a lecke különösen azért, mert hazai futamukra kerül sor jövő hévégén Monzában!

Szólj hozzá

Ferrari Red Bull Mercedes Vettel Hamilton Spa Ricciardo F1 2017