2017. jún 11.

Hammertime és kettős Mercedes siker valamint Lance Stroll pontszerzés Kanadában

írta: Békés Ádám
Hammertime és kettős Mercedes siker valamint Lance Stroll pontszerzés Kanadában

Lewis Hamilton senkitől sem zavartatva nyert Montrealban, idén harmadszor, Kanadában pedig hatodik alkalommal intették le elsőnek. Valtteri Bottas beteljesítette a kettős Mercedes győzemet, míg a dobogóra zsinórban harmadszor Daniel Ricciardo állhatott fel harmadikként. A Ferrarik picit elvesztek, a Force India esélyt szalasztott el, míg Lance Stroll pontot szerzett.

untitled_2.png

Ma Hamiltonnal nem lehetett lépést tartani, a rajtnál eljött majd a célba beért, ezzel pedig nem csak, hogy győzött, hanem 12 pontra faragta hátrányát Vettellel szemben. Valtteri Bottas beteljesítette a Mercedes idei kettős győzelmét, míg Daniel Ricciardo kihasználta a Ferrari botlását és Barcelona, majd Monacó után ismét a harmadik helyre hozta be a Red Bullt. 

xpb_884589_1200px.jpg

Vettel, aki az egész verseny alatt küszködött végül mentette azt, amit lehet. Negyedik helyével ugyan idei legrosszabb eredménye ez a németnek, de még mindíg a pontverseny élén áll.  A Force Indiák kettős pontszerzésnek örvendhetnek, bár kinézett volna a dobogó, akár Péreznek, akár Oconnak. A Force India esetleges csapatutasítása dobogót hozott volna nekik. De 5-6. helyre behozták az autót, ami értékes pontokat is hozott nem utolsó sorban.

Kimi Raikkönen hetedik lett, egyértelmű, hogy nem a Ferrari versenye volt a mai. Nico Hülkenberg nyolcadik lett a Renaultval, Grosjean is pontot szerzett a Haas-nak, de a haza közönségnek is van miért örülni, mivel Lance Stroll kinlencedik helyre hozta be Kanadában a Williamset. Egy teher már biztosan levehető a fiata kanadai válláról. 

A versenyt többen is feladni vélték. Massa és Sainz az első körben búcsúztak, Verstappen, aki jót rajtolt s a két Mercedes között autózott a 11. körben ki kellet álljon, Kvjatnak sem volt jó versenye, míg Alonso az utolsó körökben állt ki pedig pontszerző helyen autózott a verseny nagy részében. 

untitled_3.png

Hamilton nyitottá tette úgy az egyéni mint a csapat bajnokságot, aminek a következő állomása Bakuban lesz két hét múlva. 

Szólj hozzá

Kanada F1 Mercedes Hamilton Ricciardo Bottas F1 2017