2018. máj 21.

Újabb apuka szerezhet helyet fiának a Forma-1-ben?

írta: Békés Ádám
Újabb apuka szerezhet helyet fiának a Forma-1-ben?

Nicholas Latifi édesapja részvényeket vett a McLarennél. Közel 900 ezer McLaren részvényt vásárolt a kanadai versenyző édesapja mintegy 200 millió Font értékben. Ez számára befektetés, fia számára pedig gyümölcsöző lehet akár a Forma-1-ben. 

 

fddc3c920ab005871a4f2a7abc89b71f.jpg

A kanadai versenyző 2016-ban került a Renault kötelékébe, ő volt a csapat fejlesztő versenyzője, 2017-ben pedig több alkalommal is tesztelhette a franciák versenygépét, majd idén januárban lett a Force India hivatalos tartalékversenyzője. Jelenleg tehát a Force India alkalmazásában van, ám könnyen lehet, hogy ez megváltozhat hamarosan. 

A kanadai versenyző édesapja részvényeket vett a McLarennél. Ezzel a befektetéssel mindenki jól járhat a McLarennél is, mivel rengeteg szponzorral állapodtak meg mióta Zak Brown átvette a stafétát. Ez a befektetés pedig új szponzorral is jár mégpedig a Sofina Foodsal, ami Latifi főszponzora és az ő édesapja a vezérigazgatója is. A McLaren ráadásul főszponzor nélkül van 2014 óta.

Jelenleg a Forma-2-ben versenyez a kanadai, ám a befektetéssel az ő esélyei mindenképpen nőnek. 

_56i3486_4434705.jpg

Ha a gyakorlatban is beigazolódik akkor igen csak megnőnek a kanadai versenyző esélyei a Forma-1-hez, ám ez ront az esélyeken egy Lando Norrisnak és egy Nick de Vries-nek, akik szintén a McLaren kötelékében vannak és ők is csatlakoznának akár a Forma-1-hez a Forma-2-es szezonjukat követően.

Mindenestre Lance Stroll után ismét egy apuka protezsálhat fiának helyet a Forma-1-ben. 

Szólj hozzá

Forma-1 McLaren Force India Latifi