2018. ápr 29.

Hamilton ölébe hullott az idei első futamgyőzelme

írta: Békés Ádám
Hamilton ölébe hullott az idei első futamgyőzelme

A Mercedes és Lewis Hamilton ölébe hullott a futamgyőzelem Azerbajdzsánban egy hihetetlenül drámai versenyen. A dobogóra még Kimi Raikkönen és meglepetésre Sergio Pérez állhatott fel a Force Indiával. A Pole-ból induló Vettel csak negyedik lett, Bottas és a két Red Bull pedig nullázott. 

unbenannt_3.png

A győzelem csak az utolsó körökben dőlt el, ráadásul 2017 után újfent egy eseménydús versenyt rendeztek a Kaukázus szívében, aminek következtében idei első győzelmét szerezte Lewis Hamilton és a Mercedes. A címvédő legutóbb az USA. nagydíjon nyert futamot. Ez pályafutása 63. győzelme, amivel 4 ponttal átvette a vezetést Sebastian Vettel előtt. 

Kimi Raikkönen behozta a második helyre a Ferrarit, azok után, hogy az első körben összeakadt Esteban Oconnal. Ezzel pedig idei legjobb eredményét érte el.  Sergio Pérez első pontjait pedig rögtön egy dobogós helyezéssel szerezte meg azok után, hogy a Force India csapnivalóan kezdte az idei szezont.

Sebastian Vettel negyedik lett, a pontszerzők közül talán ő lehet a legcsalódottabb, hiszen Pole-ból indulva úgytűnt meglehet neki az újabb győzelem, de a biztonsági autós fázis keresztbe tett a Ferrarinak. Szerzett 12 pontot ami talán az év végi elszámolásnál kifizetődhet. Sainz ötödik helyével a Renault idei legjobb eredményét érte el. De a legnagyobb megleptés kétségtelenül Charles LeClerc, aki zseniális versenyt futott az 51 kör alatt. Megszerezte első pontjait 8 pontot szerezve a Saubernek sőt a nap versenyzőjének is őt választották. 

31489813_520150325047116_7875701016941821952_n.png

A McLaren Bakuból is kettős pontszerzéssel távozhat, pedig a verseny alatt ez nemigen látszódott. Fernando Alondo hetedik lett, Stoffel Vandoorne kilencedik lett. Megvan a Williams első pontja, sőt pontjai idén. Stroll nyolcadik lett, amivel már az összes csapat is feliratkozott a pontszerzők közé. Az utolsó pontot pedig Brendon Hartley szerezte meg. 

21108553.jpg

Ericsson éppen csak lecsúszott a pontszerzésről őt Pierre Gasly és Kevin Magnussen követi. A futamon többben is áldozatul estek a Bakui versenypályának. Már az első körben kiesett Szirotkin és Esteban Ocon, Nico Hülkenberg is sok pontot bukott, miután falhoz vágta a Renaultját.

A két Red Bull Racing is nullázott, miután az első kanyarban ütköztek, Grosjean is falba csapta autóját ami szintén pontokba került. A legnagyobb vesztes pedig Valtteri Bottas volt, aki másfél körrel a vége előtt volt hajlandó kiállni defekt miatt, ez pedig egy esetleges futamgyőzelembe került.

unbenannt_4.png

Baku a tavalyi év után ismét nem hazudtolta meg önmagát egy remek versennyel ajándékozott meg minket. Itt aki dobogóra állhatott vagy pontot szerzett az minden dícséretet, megérdemel. A Forma-1 pedig szépen lassan letáborozza magát Európába, az első állomás Barcelona lesz két hét múlva. 

Szólj hozzá

F1 Mercedes Hamilton Perez Raikkönen Azerbajdzsán Force India F1 2018